Voorleeshulp

De website van LokaalTotaal kunt u laten voorlezen met BrowseAloud Plus. Als u moeite hebt met lezen, kunt u zo de informatie op www.lokaaltotaal.nl makkelijk gebruiken.

Wat is BrowseAloud Plus?
BrowseAloud Plus leest websites voor. Deze online voorleestool biedt ondersteuning voor de websitebezoekers die moeite hebben met lezen. Zij kunnen de informatie van deze website met BrowseAloud Plus luisterend lezen. Met één klik op de ‘Lees voor’ button activeert u het voorlezen en opent u een zwevende applet voor aan, uit en pauze. Gewoon met de muiscursor op de tekst gaan staan en BrowseAloud Plus leest die voor. Het woord en de zin die worden voorgelezen worden elk met een eigen kleur gemarkeerd. De computerstem is van hoge kwaliteit en klinkt als een menselijke stem. Al meer dan 7.000 websites wereldwijd bieden de BrowseAloud voorleesservice. U kunt al deze websites gratis met BrowseAloud Plus beluisteren. BrowseAloud Plus werkt ook op tablet en smartphone.

Wie wordt geholpen met BrowseAloud Plus?
BrowseAloud Plus helpt iedere websitebezoeker die ondersteuning nodig heeft bij het lezen van websites, of iedereen die gewoon liever naar de informatie op de website luistert dan deze zelf te lezen. BrowseAloud is ideaal voor mensen met een leeshandicap zoals dyslexie of slechtziendheid en voor mensen voor wie het Nederlands niet hun eerste taal is.

Hoe werkt BrowseAloud plus?
Klik op de startknop van de ‘Lees voor’ button op de webpagina om het voorlezen te starten en de voorlees-applet (taakbalkje) te openen. Wijs de tekst aan en na korte tijd zal deze oplichten en het voorlezen beginnen. U kunt met BrowseAloud Plus gemakkelijk navigeren: plaats de cursor op de tekst die u wilt laten voorlezen en de rest gaat vanzelf. Met de applet kunt u het voorlezen stoppen, weer starten of pauzeren. Veel leesplezier!

Hoe kan ik Google en social media laten voorlezen?
Op sommige websites die met BrowseAloud Plus kunnen worden voorgelezen, zoals Google, Facebook, of Wikipedia, staat geen ‘Lees voor’ button. U kunt BrowseAloud Plus dan starten vanuit uw favorietenbalk. Sleep daarvoor eerst de button van de www.browsealoud.nl website naar uw favorietenbalk.

Meer informatie
www.browsealoud.nl