Zandkwestie Barneveld niet verder onderzocht

De gemeenteraad van Barneveld heeft schoon genoeg van de zandkwestie. De fracties van Lokaal Belang en de VVD wensten nader onderzoek naar hoe het college van burgemeester en wethouders in 2017 of 2018 is geïnformeerd over mogelijk vervuild zand in Barneveldse woonwijken, maar daarvoor kregen ze vanavond geen enkele steun.

Oetneudiging Plantjdaag “Tiny Forest” Neelderbos

’n “Tiny Forest” is ’n minibos midde in de wiek. ’t Versjterk de biodiversiteit en guf jonk en aad de kans om dun bie hoes de natuur te ontdekke en te belaeve. De aanplantj van dit minibos Neelderbos is ’n inisjatief van de gemeinte Remunj, Basissjool Neel, WijZijnMaasniel en IVN …

Meer theater in oud café van Wijk aan Zee

Tonpraten, zoals in Brabant rond carnaval: het lijkt voorzitter Martin de Vlugt (53) wel iets om eens in Wijk aan Zee te proberen, deze vorm van stand-up comedy. Maar eerst is er vrijdag een try-out voor een mogelijk vaste theaterprogrammering in het ruim honderd jaar oude plaatselijke café De Zon. Dat is het streven van het nieuwe bestuur van SaWaZ, ofwel Stichting Activiteiten Wijk aan Zee.